Polityka Bezpieczeństwa Zdrowotnego i Jakości

Jesteśmy Firmą, która dostarcza na rynek polski, rynki Unii Europejskiej i poza Unię zagęszczone soki owocowe, naturalne soki owocowe niezagęszczone oraz naturalne aromaty owocowe.

Dla utrzymania wysokiej jakości oferowanych produktów oraz zmniejszenia wpływu procesu produkcji na środowisko wdrożyliśmy zasady bezpieczeństwa żywności zgodne z wymaganiami Standardu BRC, IFS Food oraz FSSC 22000.

Nadrzędnym celem naszej Firmy jest dostarczanie klientom  produktów najwyższej jakości, zgodnych z przepisami prawa i autentycznych wytworzonych zgodnie z wymaganiami obu Standardów, zapewnienie tym produktom pełnego bezpieczeństwa zdrowotnego na wszystkich etapach, zgodnie z wytycznymi Codex Alimentarius Commission.

Firma nasza spełnia wszystkie mające zastosowanie wymagania prawne i inne wymagania, które jej dotyczą w zakresie procesu produkcji i jej aspektów środowiskowych.

Zadanie to realizujemy poprzez:

  • specyfikowanie wymagań klientów oraz właściwości produktów,
  • ciągłe doskonalenie procesów technologicznych zgodnie z oczekiwaniami klientów,
  • stosowanie nowoczesnego wyposażenia produkcyjnego,
  • stały monitoring sposobów wytwarzania produktów objętych Standardami IFS Food, BRC oraz FSSC 22000,
  • niezwłoczne reagowanie na stwierdzone niezgodności, nieprawidłowości oraz usuwanie ich przyczyn poprzez działania korygujące,
  • motywowanie pracowników na rzecz nieustannej poprawy jakości wytwarzanych produktów oraz podnoszenia ich kwalifikacji,
  • przestrzeganie zasad GMP oraz GHP,
  • zapewnienie pracownikom odpowiednich warunków pracy,
  • ciągłą obserwację rynku i elastyczne analizowanie jego potrzeb,
  • spełnienie wymagań dotyczących wytwarzania bezpiecznych, zgodnych z przepisami prawa i autentycznych produktów o określonej jakości,
  • ciągłe doskonalenie kultury bezpieczeństwa i jakości żywności,
  • zakup surowców pochodzących z gospodarstw działających według zasad zrównoważonego rolnictwa.

Kompetentny, wykwalifikowany personel Firmy jest świadomy celów polityki bezpieczeństwa zdrowotnego i jakości produktów. Personel zna swoje obowiązki, uprawnienia oraz ograniczenia, wynikające z wymagań Standardów IFS Food, BRC oraz FSSC 22000.

Jako Zarządzający Firmą jestem odpowiedzialny za realizację niniejszej Polityki bezpieczeństwa zdrowotnego i jakości. Deklaruję, że jest i nadal będzie ona konsekwentnie realizowana przez wszystkich pracowników.

Deklaruję, że Polityka oraz cele i zadania z niej wynikające poddawane są regularnym przeglądom w celu zapewnienia ich stałej przydatności i aktualności.

Biorę na siebie całkowitą odpowiedzialność za realizację niniejszej Polityki i deklaruję dołożenie wszelkich starań w celu jej skutecznego wdrożenia i rozwoju.

Prezes Zarządu MARIAN GUZ

HALAL CERTIFICATE

FSSC CERTIFICATE

SGF CERTIFICATE

ISOQAR CERTIFICATE

ISOQAR CERTIFICATE

KLBD CERTIFICATE